Voor wie? Overheid|MKB|ZZP


Wat is AVG Awareness? 

AVG Awareness houdt in dat je als organisatie er alles aan doet om ervoor te zorgen dat alle spelers (directie én personeel) op de werkvloer zich bewust zijn van de AVG. Iedereen kent de regels, gaat zorgvuldig om met persoonsgegevens en weet wanneer de alarmbelletjes moeten rinkelen.


Waarom AVG Awareness?

Als eerste hebben organisaties vanuit de AVG een verantwoordingsplicht, dat wil zeggen dat zij moeten kunnen aantonen dat er voldoende is gedaan om iedereen binnen de organisatie bewust te maken over de AVG.

Daarnaast is uit onderzoek is gebleken dat de meeste fouten binnen een organisatie worden gemaakt door menselijk handelen. De meest gemelde oorzaak van een datalek is het versturen van persoonsgegevens aan de verkeerde ontvanger (63%) door personeel (cijfers 2019). De Autoriteit Persoonsgegevens geeft aan dat het om 2.000 meldingen gaat per maand. 

Conclusie: 
Het is dus cruciaal om iedereen op de werkvloer bewust te maken over de AVG en de gevolgen hiervan binnen de organisatie. Vooral medewerkers die direct in aanraking komen met persoonsgegevens of beleid maken moeten goed weten hoe de praktijk de AVG raakt. 


Hoe kan Slim Recht u hierbij helpen?

Slim Recht verzorgt diverse trainingen met de focus op AVG Awareness:  

  • Online trainingen (webinars). Deze zijn ideaal om medewerkers te trainen die thuis werken;
  • Inhouse trainingen (Presentaties & Workshops);
  • 1-op-1 sessie over de AVG (voor ZZP).

Voorafgaand aan elke training maakt Slim Recht op locatie of digitaal (videochat/telefonisch) een profiel van de organisatie (bedrijfsprocessen/risico’s), zodat theorie kan worden toegepast in praktijksituaties- en voorbeelden tijdens de training. Deelnemers worden op deze manier tijdens de training uitgedaagd om actief na te denken over wat privacywetgeving betekent voor de dagelijkse werkzaamheden. Om de training goed te laten aansluiten worden trainingen vaak op afdelingsniveau ingestoken. 


Welke Sectoren?

Openbaar bestuur, Zorg en welzijn, ICT & Automatisering, Handel, Administratie, Techniek en productie, Onderwijs, Horeca, …

MKB: ICT-bedrijven, zorgbemiddelingsbureau, kinderopvang, horeca, marktonderzoekbureaus, etc. 
ZZP: fotografen, zorgprofessionals, coaches, websitedesigners, Virtual Assistent, evenementenplanner, etc. 


Wat zijn de tarieven? 

De tarieven zijn afhankelijk van de sector/branche en het aantal deelnemers. Neem contact op met Slim Recht voor het opvragen van een offerte.


Wilt u meer informatie over AVG Awareness? Of een afspraak inplannen voor een gratis intake? 

Neem contact op via het contactformulier hiernaast op de website. U kunt ook mailen naar: info@slimrecht.nl.